ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Συνάντηση θεατρικών ομάδων του 3ου Γυμνασίου Άργους με το 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου

Την Παρασκευή 28 Απριλίου οι μαθητικές ομάδες του 3ου Γυμνασίου Άργους και του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Γυμνασίου Σίνδου Θεσσαλονίκης) είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να απολαύσουν τις δημιουργίες τους.
Η δράση υλοποιήθηκε μετά από πρόταση του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδας. Οι μαθητές/-τριες της Α Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Άργους, της Β Γυμνασίου του   1ου Γυμνασίου Εχεδώρου, μαζί με τους Διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων και τους Εκπαιδευτικούς τους, φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου Θεάτρου.
Τα θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν από το  3ο Γυμνάσιο Άργους ήταν «Η ζωή των μαθητών», Σάτιρα  -  Stand Up Comedy από 2 μαθητές και το έργο «Αλογίσιο Όνομα» του Άντον Τσέχωφ, Μονόπρακτη Κωμωδία από 10 μαθητές.
Η κ. Σουζάνε Μπυχ (καθηγήτρια Γερμανικών) του 3ου Γυμνασίου Άργους, παρουσίασε τις θεατρικές δημιουργίες που έγιναν στο πλαίσιο θεατρικού εργαστηρίου με αφορμή  την υλοποίηση δύο Πολιτιστικών Προγραμμάτων. Για την επιμέλεια του δεύτερου θεατρικού έγινε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Διανομή για το 3ο Γυμνάσιο Άργους (με αλφαβητική σειρά): Γιαγός Δημήτριος, Δέμης Γεώργιος, Δωρή Μαρία, Ζωγράφος Περικλής, Καλογερόπουλος Νικόλαος, Κανελλοπούλου Αλεξάνδρα – Ανδριάνα, Καράση Αναστασία, Καχριμάνη Παρασκευή
Κολιγλιάτης Ανδρέας, Μακαρίτη Βασιλική, Μελιγκώνη Αικατερίνη, Πίρβου Ιωάννα – Καρολίνα.
Το θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε από το 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου ήταν η κωμωδία «Ένας Βλάκας και Μισός» του Δημήτρη Ψαθά  από 14 μαθητές/-τριες.
Η κ. Κατερίνα Κουτούλα (καθηγήτρια Αγγλικών) και η κ. Ξανθίππη Πασσιά (Φιλόλογος)  του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου επιμελήθηκαν την θεατρική παράσταση  στο πλαίσιο του δικού τους Πολιτιστικού Προγράμματος.
Διανομή για το 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (με αλφαβητική σειρά): Ισπικούδη Μαρία – Δικηγόρος ασφαλιστικής εταιρείας, Κασούρι Ορέστης – Δικηγόρος υπεράσπισης, Καμπούρης Δημήτρης – Αστυνομικός, Καταβούτας Δημήτρης – Εραστής, Λούσκα Έρικ – Ο Βλάκας και μισός, Μελίδου Αλεξάνδρα – Εισαγγελέας, Μπαξασβίλι Μαρία – Γειτόνισσα, Μπέκας Βασίλης – Σύζυγος χήρας, Νικολτσούκη Λιάνα – Χήρα, Παπαδόπουλος Παναγιώτης – φωτογράφος, Στανίτσα Χρυσούλα – Γειτόνισσα, Χαραλαμπίδου Κατερίνα – Μητέρα Χήρας, Χαριζάνου Κατερίνα – υπηρέτρια .  Μηχανικός ήχου: Φίλιππος Μπαλταγιάννης.
Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές για όλους μας. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε με προσοχή τις άρτιες – σχεδόν επαγγελματικές – θεατρικές ερμηνείες, όπου μας εντυπωσίασε η αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές/-τριες με την επιμέλεια των Υπευθύνων Καθηγητριών τους.  Πρέπει να σημειωθεί ότι τα Προγράμματα αυτά υλοποιούνται  εκτός σχολικού ωραρίου με την εθελοντική εργασία των Καθηγητών.
Τέλος κλείσαμε με την υπόσχεση να συνεχιστεί στο μέλλον η συνεργασία των δύο σχολείων, μέσα από κοινές δραστηριότητες που αναδεικνύουν τον Πολιτισμό.  Ευχή μας είναι τέτοιες συνεργασίες να ακολουθήσουν πολλές στο μέλλον.


http://www.argolidaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου