ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αρχίζουν οι εξετάσεις! Καλή Επιτυχία!




Ξεκινούν λοιπόν και φέτος οι εξετάσεις, και ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία! Μόλις τελείωσε μια σχολική χρονιά από την οποία ελπίζουμε να έχετε όλοι
ευχάριστες αναμνήσεις. Ήταν ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο που την τελειώσαμε με ωραίες εκδηλώσεις, όπως η γιορτή της μουσικής, οι επιτυχίες των μαθητών μας στους διαγωνισμούς ποίησης αλλά και της φυσικής, και βέβαια με τις μοναδικές αθλητικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν ένα πλήθος αγώνων στο ποδόσφαιρο, στο βόλλευ, στο μπάσκετ, στο πιγκ πογκ, στη σφαίρα, στο μήκος, αλλά και στο πολύ δυναμικό «σχοινί» , στη διελκυστίνδα, δηλαδή, όπου πραγματικά θαυμάσαμε όλοι την υπερπροσπάθεια, την αγωνία, την αλληλεγγύη και τον δυνατό δεσμό που αναπτύχθηκε όλη τη χρονιά μεταξύ των μαθητών κάθε τμήματος! Υπήρξαν σε όλους τους αγώνες νικητές αλλά δεν υπήρξαν νικημένοι! Όλοι ήσασταν μια μεγάλη υπέροχη παρέα που πανηγύριζε την συμμετοχή και τη νίκη!
Τώρα με το μυαλό γεμάτο με τόσες όμορφες εικόνες μπαίνουμε σ’ έναν άλλο αγώνα, τις εξετάσεις. Ό,τι διαβάσατε, ό,τι μάθατε από τους καθηγητές σας όλη τη χρονιά, κάθε σας προσπάθεια ,είναι σίγουρα μια γερή βάση για να αρχίσετε τις εξετάσεις. Φροντίστε να μείνετε ήρεμοι, ψύχραιμοι, με θετική και αισιόδοξη διάθεση και να αποφύγετε το πολύ άγχος. Λίγο άγχος βοηθά και μας κρατάει σε ετοιμότητα, όμως  το υπερβολικό άγχος μπορεί να καταστρέψει την προσπάθειά μας. Έχοντας δίπλα σας το πρόγραμμα των εξετάσεων και την ύλη για κάθε μάθημα, οργανώστε όσο μπορείτε και αξιοποιείστε τον χρόνο σας. Εκμεταλλευτείτε τον πολύ χρόνο που έχετε μεταξύ κάποιων μαθημάτων για να διαβάσετε και κάποιο άλλο μάθημα στο οποίο πιθανόν έχετε κάποιες αδυναμίες ή σας φαίνεται κάπως «στριμωγμένο» στο πρόγραμμα. Να συμβουλεύεστε τις σημειώσεις που κρατούσατε όλη τη χρονιά και να θυμάστε τα κεφάλαια ή τα σημεία της ύλης στα οποία οι καθηγητές σας έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα. Ένα μυστικό που σίγουρα θα καταλάβετε μεγαλώνοντας είναι να μην επηρεάζεστε από τα λόγια των άλλων ούτε από φήμες και διαδόσεις που κυκλοφορούν για τα «σίγουρα  sos». Φροντίστε σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε όσο χρειάζεστε, να μην ξενυχτάτε άσκοπα και να τρέφεστε σωστά και υγιεινά. Ούτε το γεμάτο στομάχι αλλά ούτε και το άδειο, είναι καλός σύμμαχος για να γράψετε το πρωί το μάθημά σας, θυμηθείτε άλλωστε πως «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει»!
Όση ώρα γράφουμε στηριζόμαστε ο καθένας στις δικές του δυνάμεις, μην επιδιώκετε να βρείτε βοήθεια από τον μπροστινό ή τον διπλανό σας! Ποιος σας είπε άλλωστε ότι τα ξέρει καλύτερα από σας; Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και θα τα καταφέρετε! Πριν παραδώσετε στον επιτηρητή το γραπτό σας, κοιτάξτε το προσεκτικά άλλη μια φορά τουλάχιστον! Μπορεί να έχετε να συμπληρώσετε κάτι, να διορθώσετε και κανένα ορθογραφικό λαθάκι, καμιά φορά πάνω στη βιασύνη σας, στην αγωνία σας ή ακόμη και στον ενθουσιασμό σας, επειδή σας φάνηκαν εύκολα, ξεχνάτε να γράψετε ακόμη και ένα ολόκληρο θέμα! Βεβαιωθείτε λοιπόν πως γράψατε όλα τα απαιτούμενα θέματα και δεν παραλείψατε κανένα α), β) ή γ)….!
Καλή επιτυχία, καλή προσπάθεια και με το καλό να έρθουν για όλους τον Ιούνιο τα καλά αποτελέσματα που καθένας σας περιμένει! Από τον Διευθυντή σας και από όλους εμάς τους καθηγητές και τις καθηγήτριες  σας τις πιο θερμές ευχές!.........κι ένα ωραίο τραγούδι αφιερωμένο σε όλους σας! Για κάθε μικρό Οδυσσέα «καλύτερη η πορεία από τον προορισμό», όπως λέει ο «εφιάλτης του Οδυσσέα» από το Ρόδο του Ανέμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου